Blog
Timpul de vânzare al apartamentelor scade în marile orașe. În București, imobilele se dau în cel mult 49 de zile
Piața imobiliară din România s-a stabilizat Proprietarii și dezvoltatorii din Capitală au motive de satisfacție, deoarece găsesc cumpărători într-un timp foarte scurt. În schimb, în Timișoara, vânzătorii trebuie să investească mai mult efort pentru a convinge cumpărătorii că locuințele oferite se potrivesc nevoilor lor.
„Cea mai îngustă casă din lume” are și sub un metru lățime
Casa Keret este, practic, o locuință din Varșovia. Teoretic, este „o instalație de artă”, pentru că nu respectă prevederile legale pentru a fi considerată casă în Polonia. Totuși, ea este locuită și în prezent. Și-a luat numele după scriitorul și cineastul israelian Etgar Keret, primul chiriaș.
Cum va arăta piața imobiliară în 2025? Predicții și tendințe
Piața imobiliară este într-o continuă evoluție, influențată de schimbări economice, tehnologice și demografice. Privind spre 2025, se conturează câteva tendințe și predicții care ar putea modela viitorul sectorului imobiliar, cu un accent pe tehnologie, sustenabilitate și schimbări în preferințele locative.
Timișoara, marele oraș cu chirii mici. În cea mai scumpă zonă plătești cu peste 1.000 de euro mai puțin decât în București
Dacă vrei să închiriezi un apartament, atunci probabil că ar fi cel mai convenabil pentru tine să locuiești în Timișoara. Acesta este marele oraș din România unde în luna august proprietarii solicită cele mai mici chirii. Câștigurile nete obținute de angajați pe plan local sunt, însă, unele dintre cele mai consistente din țară.
Varso Tower, cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană
Varso Tower, a devenit cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, după ce muncitorii au ridicat un turn cu înălţimea de 80 de metri, iar înălţimea totală a clădirii a ajuns la peste 310 metri. Clădirea este acum mai înaltă decât The Shard din Londra şi Commerzbank Tower din Frankfurt. Clădirea, preconizată să fie inaugurată în 2022, urmează să fie dotată cu un nivel special pentru panoramă şi două ascensoare rapide din sticlă care vor transporta vizitatorii la o viteză de 8 metri pe secundă. Varso Tower este prevăzut şi cu spaţii pentru restaurante şi baruri cu vedere înspre centrul Varşoviei, precum şi cu spaţii de închiriat pentru birouri. Sursa : capital.ro Sursa foto : emerging-europe.com
Un nou „oraș al viitorului” în sud-vestul Chinei.
Problema suprapopulării orașelor mari îi determină pe chinezi să ia în calcul dezvoltarea unor noi zone în care să fie redirecționată populația chineză, așa că pregătesc deja mai multe proiecte ambițioase, ultimul fiind prezentat oficial recent, iar proiectanții anunță începerea lucrărilor încă din acest an. Acest nou proiect prevede dezvoltarea unui nou „oraș al viitorului”, în partea de sud-vest a Chinei, în apropiere de Chengdu, capitala provinciei Sichuan. Proiectul se va întinde pe o suprafață de 4,6 kilometri pătrați și va găzdui mai multe universități, laboratoare și birouri noi, anunță proiectanții acestui oraș. Proiectul va fi cunoscut sub numele de Chengdu Future Science and Technology City și a fost deja prezentat sub forma unei serii de randări digitale. Dezvoltarea orașului se va face într-o zonă rurală, aflată în apropierea viitorul aeroport internațional Tianfu, care urmează să fie inaugurat în a doua parte a acestui an. Astfel, Chengdu va deveni al treilea oraș care va fi deservit de două aeroporturi internaționale, după Beijing și Shanghai.
Stiri si oferte imobiliare
  
Facebook LinkedIn Youtube
Facebook LinkedIn Youtube